Het menopauze taboe

Het menopauze taboe

Nora Hendriks: ‘Nog iedere dag verbaast het mij dat de meeste patiënten ervan overtuigd zijn dat je van hormonen borstkanker krijgt. De grote onwetendheid over de  mogelijkheid van veilige behandelingen met bio-identieke hormonen heeft mij ertoe aangezet om dit boek te schrijven. Vrouwen hoeven niet af te zien in de menopauze! Ze hebben recht op de juiste behandeling van die vervelende overgangsklachten! Ik heb het voorrecht gehad veel vrouwen te mogen begeleiden in deze ingewikkelde fase van hun leven. En ik heb zo vaak mogen horen: “Dokter, ik heb eindelijk mijn leven weer terug!”

Het moge duidelijk zijn dat de gemiddelde levensverwachting de laatste decennia enorm is toegenomen. Dit heeft een aantal grote maatschappelijke gevolgen, zoals het verschuiven van de pensioengerechtigde leeftijd. Ook vrouwen blijven daardoor langer actief in allerlei functies.

Inmiddels wordt in de meeste westerse landen bij overgangsklachten hormoontherapie aangeraden. De internationale consensus (IMS) (NAMS) is hier heel duidelijk over.
Maar waarom blijven Nederland en België hierin achter?
Waarom bevindt de menopauze, en met name de juiste therapie met hormonen zich nog steeds in de taboesfeer?

Dit boek is voor vrouwen (en ook mannen) in hormonale nood en voor iedereen die iets meer over hormonen zou willen weten

Over de auteur

Nora Hendriks studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Universiteit van Antwerpen. Zij was tot 2007 huisarts in België en heeft sindsdien een eigen kliniek in Spanje, deels is ze werkzaam in Nederland.

Ze is een bevlogen arts, breed opgeleid in diverse geneeswijzen, met inmiddels veel ervaring in de wereld van de anti-aging geneeskunde. Al meer dan 30 jaar is zij gespecialiseerd in hormoontherapie rond de menopauze

€24,95

Bestel hier.