De Baarmoeder

De Baarmoeder

Waar heb je negen maanden van je leven doorgebracht zonder er ook maar iets bewust van mee te hebben gekregen? Jawel: in de baarmoeder. Als dit orgaan er niet zou zijn, zou je niet bestaan. Alles wat je in je natuurlijke staat bent, is gevormd in dit ontwerpbureau dat mensen maakt. Ondanks het levensbelang van dit orgaan is het voor velen grotendeels onbekend terrein. Maar daarin brengen gynaecoloog Dick Schoot en de geïnteresseerde leek Wim Daniëls verandering. Hoe verloopt een zwangerschap in de baarmoeder? Waarom gaat dat soms niet volgens het boekje? Hoe werkt het als er meerdere foetussen zijn? Wat gebeurt er in de baarmoeder tijdens een menstruatie? In dit boek leggen twee mannen op eenvoudige, toegankelijke en aangename wijze uit hoe de baarmoeder precies werkt, zowel in bevruchte als niet-bevruchte toestand.
De baarmoeder richt zich op een breed publiek en laat zien waar wij allemaal, niemand uitgezonderd, vandaan komen. Het is een spectaculair boek in zijn poging het leven op een begrijpelijke manier te verklaren.

Dick Schoot is als gynaecoloog verbonden aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, waar hij zich vooral bezighoudt met minimaal invasieve gynaecologie: operaties waarbij de snijwond zo klein mogelijk wordt gehouden. Daarnaast is hij als deeltijdhoogleraar in dienst van het Universiteitsziekenhuis Gent.

Wim Daniëls schreef een groot aantal boeken over uiteenlopende onderwerpen. Hij stelde ook diverse woordenboeken samen en publiceerde een literaire verhalenbundel. Verder treedt hij op in het theater en is hij geregeld te zien op tv en te horen op de radio.

In de baarmoeder groeit nieuw leven. Dit boek gaat over de opbouw en het functioneren van de baarmoeder en alles wat daarbij komt kijken. De baarmoeder is een spier, maar wat gebeurt er bij de conceptie, wat is de invloed van hormonen, hoe groeit de baby in de baarmoeder en wat doet de baarmoeder bij de bevalling? Onderwerpen als een miskraam, een abortus, tweelingen, de menopauze of endometriose worden in duidelijke taal uitgelegd. Ook worden afwijkingen aan de baarmoeder behandeld. Eenvoudige illustraties verduidelijken de tekst, zodat het onderwerp toegankelijk is voor iedereen die meer over de baarmoeder zou willen lezen. Een breed scala aan onderwerpen wordt aangeboden, allemaal vanuit het perspectief van de baarmoeder. Naast de grote hoeveelheid boeken over zwangerschappen is dit een waardevolle, informatieve aanvulling voor zowel mannen als vrouwen, die op dit gebied kennis willen opdoen en vragen beantwoord willen zien. Met zwart-wittekeningen, waarvan vele zijn voorzien van een lila steunkleur; ook de lay-out kent dezelfde steunkleur. Met een register.

€19,99

Bestel hier.