Het ritsloze naspel

Het ritsloze naspel

Vanessa, ooit een beroemde Amerikaanse actrice, wordt geconfronteerd met haar bejaarde ouders, een zwangere dochter, een zieke echtgenoot en haar poedel die er ook niet jonger op wordt. Hoewel ze gelukkig getrouwd is, mist ze de stormachtige seks in haar huwelijk. Zou een profiel op de datingsite zipless.com het leven weer spannend kunnen maken?

Veertig jaar geleden veranderde Erica Jong op revolutionaire wijze hoe men keek naar liefde, huwelijk en seks. Nu flikt ze het opnieuw. Met humor, wijsheid en scherpte.

‘Grootse, warmhartige en edelmoedige roman voor al haar oude en nieuwe fans.’ Jennifer Weiner

‘De afterglow van de jaren zestig is op iedere bladzijde voelbaar.’ De Groene Amsterdammer over Het ritsloze nummer

‘Een hogesnelheidsroman. De zinnen spatten van het papier en verraden het plezier dat de jonge auteur in het schrijven had.’ Trouw over Het ritsloze nummer

Recensie(s)

Vanessa (60) is voormalig actrice, dochter, echtgenote, moeder en ze wordt oma. Ze beleeft te weinig en gaat op een sekssite op zoek naar seks en avontuur. De verslagen hiervan zijn humoristisch en soms hilarisch. Tegelijkertijd glijden haar ouders af van ziekte naar dood. Dit proces is indringend, aangrijpend en onverbloemd beschreven, evenals de verslaving van haar dochter, de hartoperatie van haar man en de dood van haar hond. De auteur neemt ook de gelegenheid tot terugblikken en bespiegelingen. Deze enthousiast ontvangen roman wordt wel het spirituele vervolg genoemd op ‘Fear of flying’, 1973 (Nederlandse titel: ‘Het ritsloze nummer’), destijds sensatie veroorzakend en het feminisme van de tweede golf ondersteunend. De expliciete zoektocht naar seks van hoofdpersoon Isadora uit ‘Het ritsloze nummer’ (in ‘Het ritsloze naspel’ een gids voor Vanessa) zorgde voor bevrijding van remmingen en was een verklaring van onafhankelijkheid van de vrouw. De Amerikaanse schrijfster (1942) ontdekt dat seks niet verdwijnt, maar van vorm verandert. Ook deze openhartige, eerlijke roman in de ik-vorm zal veel vrouwen met dubbele taken raken.

€19,99

Bestel hier.