Blijf van me af! (jongens)

Blijf van me af! (jongens)

Peter weet niet hoe hij dat vervelende gedoe van zijn stiefvader moet stoppen. De schoolarts gaat hem daarbij helpen.

Voorleesverhaal, bedoeld voor jongetjes die te maken hebben met seksueel misbruik. Het verhaal gaat over een dag uit het leven van het jongetje Peter. Hij vindt het vervelend wanneer zijn stiefvader hem ’s avonds welterusten komt zeggen. Die kijkt naar hem als hij zich uitkleedt en trekt aan zijn piemel. Als Peter de volgende ochtend bij de vrouwelijke schoolarts komt, loopt hij rood aan als hij zijn trui uit moet doen. De schoolarts heeft na twee vragen in de gaten dat Peter lastiggevallen wordt door zijn stiefvader. Het verhaaltje bevat enkele gedragingen die kunnen wijzen op seksueel misbruik: slaapproblemen, buikpijn, dromen, geen zin in gym, zich niet graag uitkleden waar anderen bij zijn. Het boekje is in met zwart-wittekeningen geïllustreerd. Onderaaan elke pagina tekst toelichtingen voor de voorlezer. Bevat een voorwoord van de auteur. Inhoudelijk licht herzien. Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 8 jaar om duidelijk te maken hoe je je voelt als je seksueel misbruikt wordt.

€12,50

Bestel hier.